ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΠΛΑΧΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρότυπο Ιατρείο Εμβρυομητρικής Ιατρικής | Νικολαος Πλαχουρας

Ο Νικόλας Πλαχούρας γεννήθηκε το 1955 στη Μηλιά Μετσόβου του Νομού Ιωαννίνων. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, έζησε τα μαθητικά του χρόνια στη Μηλιά Μετσόβου. Μετά από διετή σπουδή στο Γυμνάσιο Μετσόβου και αρρένων Ιωαννίνων με εισαγωγικές εξετάσεις πέρασε με υποτροφία στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς απ΄ όπου το 1975 αποφοίτησε με άριστα.

Στη συνέχεια ακολούθησε διετή φοίτηση στην Πάντειο σχολή πολιτικών επιστημών. Με εισαγωγικές εξετάσεις το 1977 πέρασε στην Iατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ΄ όπου αποφοίτησε το 1983 με βαθμό «λίαν καλώς». Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης γιατρός και έκανε της υπηρεσία υπαίθρου στο αγροτικό ιατρείο Γραμμένου Ιωαννίνων.

Ο Νικόλαος Πλαχούρας ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και στη Γυναικολογία και μετεκπαιδεύτηκε για ένας έτος στο αντικείμενο της «Εμβρυομητροκής Ιατρικής» στο King’s College Hospital του Λονδίνου. Από το 1991 εργαζόταν στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων και αποχώρησε με τον τίτλο του Διευθυντή το 2013.

Ο Νικόλας Πλαχούρας είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει πολλές δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει κληθεί σε πολλά συνέδρια ως ομιλητής και μιλάει την αγγλική και την Ιταλική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Φίλιου (αναισθησιολόγο) και έχουν δύο κόρες, την Ελένη και τη Μαριάννα.

Κοινωνική και Συνδικαλιστική Δράση

  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα οικογενειακού προγραμματισμού και κινητής μονάδας Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστήμιού Ιωαννίνων.
  • Εκλεγμένο μέλος ΕΙΝΗ
  • Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με την παράταξη «Πολίτες για την ανάπτυξη» 1998.